Skip to main content

Legendás Falusi Spárgaleves recept saját termelésű spárgánkból

Hozzávalók: 1 kg spárga, só, vegeta ízlés szerint, két evőkanál cukor, 1 egész citrom leve, két darab petrezselyem gyökér, négy darab sárgarépa, 4 dl tejföl, két evőkanál liszt és kész is a falusi spárgaleves?

Az egyik legendás recept a falusi spárgalevesé, melynek titkát most megosztjuk mindenkivel. Végy a bugaci puszta meleg homokjában termesztett spárgából egy kilót. Tisztítsd meg, karikázd fel, és tedd sós vegetás vízbe, melybe még tégy két evőkanál cukrot és egy egész citrom levét. Kevés vízben főzd tizenöt-húsz percig.

És kész is a falusi spárgaleves?

Mi kellhet még a falusi spárgalevesbe?

Petrezselyemgyökeret két darabot, sárgarépát négy darabot karikázz fel, majd olíva olajban párold meg. Kevés zellert is tehetsz bele, és a végén egy egész hagymát felkockázva. Ha minden belekerült főzd puhára a falusi spárgalevest. Öntsd össze a kettőt és főzd bele a legendás kézzel készített lúdgége tésztát.

Négy deci tejfelből két evőkanál liszttel készíts habarást rá. Felforr és kész! Díszítsd petrezselyem zöldjével melyet apróra vágj! Tálalás előtt vágj négy felé egy egész citromszeletet, és szórd bele.

Most már kész is a falusi spárgaleves.

Finom és nagyon-nagyon egészséges!

Jó étvágyat a falusi spárgaleveshez!

Megkostolnád a falusi spárgalevest jelentkezz be hozzánk: http://www.gedeonfarm.com/kapcsolat/

Gedeon Zsolt