DIGITAL CAMERA

Egészséges tradíció

Mindazoknak akik valaha is nálunk jártak, – és persze azoknak is akik még nem találtak meg bennünket – szeretnénk egy kis segítséget nyújtani abban, hogy felidézhessék a kunsági konyha ízeit.

A tájegység tradícionális konyhája a keményen dolgozó, egészségesen élő parasztemberek igényeit tükrözi. Ételei magas tápértékűek, fűszerei és az ételek elkészítési módja mindenben a vidék adottságaihoz alkalmazkodnak. A klasszikus pusztai ételek legtöbbje a szabadban készül: bográcsos vagy kemencés egytálétel.

Hungarikumok az asztalon

Külföldi vendégeink mindig örömmel tapasztalják, hogy az eléjük tálalt falatok jellegzetes, magyaros ízekben gazdagok. Ezek az ételek mai modern kifejezéssel élve” gasztronómiai hungarikumokkal” gazdagon ellátott összetevőket tartalmaznak. A vidék konyhája valójában már évszázadok óta használja mindezeket. A kalocsai fűszerpaprika, a nemes magyar borok, a szürkemarha és a mangalica sertés húsa, mind mind olyan gasztronómiai csoda, amelyet más országok konyhája csak mint külhoni ritkaságot tart számon.

Sansz terem Clearing szm szalámi
Falusi vendégasztal

Évi Néni receptjei

Kérjük fogadjátok szeretettel az édesanyám féltve őrzött titkait: a receptjeit, melyeket mostantól rendszeresen megosztunk híreink között és itt az oldalon.

Receptjeink közé nem válogattunk egy szabad tűzön készült ételt sem, mert otthoni körülmények között ritkán áll rendelkezésre szabad lánggal lobogó pásztortűz, bogrács, és a pusztai étkek sok más hozzávalója. Az igazi bográcsgulyáshoz bizony tényleg kell a bogrács, és a valódi, ropogós, kemencés malacsült is csak egy kemencéből kerülhet elő. A közölt receptek mind olyanok, amelyek az otthoni konyha lehetőségeihez igazodnak.

Receptek

Kemencés sonkakocka pékné módra

A sonkás tésztát a legrosszabb étvágyú gyerek is szereti! Hozzávalók: 40 dkg nagy kockatészta, 10 dkg zsír, 3 db tojás, 30 dkg főtt füst...

tovább

Éva néni sajttal-sonkával töltött jércemell receptje

Jól ismert recept, mely nálunk a friss alapanyagoknak köszönheti különleges ízét Filézett jércemellet kissé kiverjük, besózzuk és rátes...

tovább

Falusi Spárgaleves titkos receptje

Legendás Falusi Spárgaleves recept saját termelésű spárgánkból Hozzávalók: 1 kg spárga, só, vegeta ízlés szerint, két evőkanál cukor...

tovább

Küld el megrendelésed!

Köszönjük, hogy érdeklődsz programjaink iránt!

Ha most elküldöd jelentkezésed, akkor hamarosan keresünk, hogy egyeztessük a részleteket és véglegesítsük a foglalást!

Jelentkezési lap

Ha a megrendelés előtt pontosítani szeretnéd a programot, kérdésed, vagy egyedi kérésed lenne, keress minket telefonon: +36-30-349-77-55 (értékesítés) +36-76-722-800 (recepció)

Bármikor írhatsz nekünk és néhány órán belül válaszolunk kérdéseidre: info@gedeonfarm.com