Skip to main content

Hamarosan foglalható szobáink

Nézd meg hamarosan foglalható szobáinkat

Videó a szobákról

Bugacpuszta egész évben vár!

Gedeon Zsolt vagyok, a Gedeon Tanya Panzió tulajdonosa.Magyarország és a histórikus bugaci puszta Európa térképén aprócska pont. Én mégis erre a helyre invitálom azokat a vándorokat, akik nemcsak a zajos túristaparadicsomokat kedvelik. Tanyánk a Kiskunság közepén, Bugacpusztán, az egykori Görbeszéki tó partján –  Budapestől 1 órányi autóútra vár. Itt találkozik múlt, jelen és jövő…

Kiskunsági tanyavilág

A keleti pusztákról érkező honfoglaló magyarok a Kiskunságban találták meg igazi életterüket, itt találjuk meg kulturális és természeti örökségünk gyökereit. A kiskunsági tanyák haloványan derengő lámpafénye újraéled, a tanyasi öko-gazdálkodás egyre fontosabb szerepet tölt be napjainkban, felélesztve a feledésbe merült gazdálkodási modellt. Mindannyiunkon múlik, hogyan tudjuk megőrizni őseink kedvelt tájának, Európában egyedülálló természeti értékeit és kulturális örökségét.
Családunk mindig nagy hangsúlyt fektetett a régió bemutatására, ezért a beszerzéseinknél is lehetőleg a környékbeli termelők termékeit preferáljuk. Legyen szó zöldségről, gyümölcsről,, berendezésről, vagy akár ágyneműről, mind beszerezhető termelőtől. Az ágyneműket például helyi idős asszonyok varrják, amik évszázados hagyományokat mutatnak be. Itt, a tradicionális bugaci puszta közepén szerintünk ez a legjobb választás.

Élmények az érintetlen természetben

A legandás betyárvilág központjában lenyűgöző madárvilág, a láprétek védett növényei, és a mesébe illő táj békessége vár. Gémeskút árnyékában nyargaló lovak, békésen legelésző magyar szürkemarhák, a legnagyobb melegben is összebújó rackabirkák, a békákat szedegető fehér gólyák – megannyi kis csoda. Tanyánk remek kiindulópont egy napos kirándulásokra.

Látnivalók a környéken

60 kilométeren belül több wellness gyógyfürdő, az Európában unicumnak számító hajósi pincefalu, a Nemzeti Történelmi Emlékpark is megtalálható. Legkedveltebb programjaink: disznóvágás, céges tréningek, családi hétvége, osztálykirándulás. A Gedeon Tanya Panzió egy népszerű családi és családias vendéglátóhely, ahol a konyhánk alapanyagainak többségét saját öko-gazdaságunk állítja elő. Mi a titkunk? A szeretet, amivel az állatokat neveljük, ételeinket készítjük…. és vendégeinket fogadjuk.