Skip to main content

Tanyasi disznóvágás

Ha érdekel, hogyan zajlik egy igazi disznóvágás, ha részt vennél a feldolgozásban a böllér útmutatása szerint, ha eltöltenél két napot jó hangulatban, tradícionális étkekkel és italokkal, ha magaddal vinnél helyben készült finomságokat….. akkor ez a Te programod!

Tanyasi, önköltséges disznóvágás, 1 éjszaka szálással Bugacpusztán

Baráti, családi vagy akár céges programnak is kiváló!
2 nap/1 éj

Minimális létszám: 18 fő
Ára: 37.000 Ft + Áfa

[heading_horizontal type=”h1″]Ismerd meg a programot![/heading_horizontal]

Első nap

Ősi alföldi tradíció szerint  barackpálinkával, lila hagymás mangalicazsíros kenyérrel fogadjuk kedves vendégeinket a ház előtt, így szerencsét hoznak a csapatra, és a háziakra is.

Hangulatos, gyertyafényes vacsora

Pulykahúsleves óriás gríznokedlivel

Gedeon tál: filézett, grillezett csirkecomb, rablóhús, párizsiasan rántott pulykamell, kétféle körítés, spárgasalátával, savanyúsággal

Kemencés almás rétes

Opcionális lehetőség estére: Cigányzene, vagy nosztalgia zenész, illetve bűvészműsor…

Második nap

Áldomásivás a disznóra, disznó leszúrása, majd a bontási fortélyok megismerése. Igény szerint a vendégek részt vehetnek a disznóvágási munkálatokban (húsdarabolás, darálás, ízesítés, töltés, és abálás).

Vidám népi játékok következnek, népszerű patkóhajító és mogyorógurító verseny. A patkóhajító verseny első helyezettje kerámia emlékplakettet kap nagy derültség közepette. A visszavágó mogyorógurító verseny győztese is jutalmat kap. Lovas fogatozás. Hó esetén lovas szánkózás forralt borral. Kolbászkészítő és töltő verseny két csapat részvételével. A disznótoros vacsoránál ünnepélyes eredményhirdetés.

Csapatépítő játékok. Íjászverseny, szerencsepatkó keresés a pusztában. Aki nem szeretne tevékenyen részt venni a disznó feldolgozásában, az számos fakultatív program közül választhat: pl. lovaglás, lovaglás tanítás, kirándulások, a közelben sportcentrum stb…

Mi kerül az asztalra?

Étkezések Falusi Vendégasztalunkról.

Reggeli és ebéd

Gazdag reggeli közben kóstolhatod meg a saját receptjeink alapján készült disznóságokat (disznósajt, füstölt kolbász, májas, abált szalonna, stb…).

A délelőtti órákban ezek mellett sült vér és friss pecsenye kerül az asztalra.

Az ebéd a Gedeon Tanya specialitása:

  • Szürke marha gulyás házi csipetkével
  • Hátszegi túrós palacsinta

Vacsora

A gazdag disznótoros vacsora mintamenüje:

  • Orja leves orja-tésztával
  • Toros tál – natúr szelet, töltött káposzta, hurkák, kolbász (a diétázók számára rántott szelet is kerül a tálra)
  • Körítések – hagymás tört krumpli spárga saláta, savanyú uborka.
  • Desszert – tejes pite birskocsonyával

Árak és tudnivalók

A CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING DISZNÓVÁGÁSSAL program díja:
2 nap + 1 éjszaka: 37.000.- Ft/fő + ÁFA
3 nap + 2 éjszaka: 55000.- Ft / fő + ÁFA

A DISZNÓÖLŐ HÉTVÉGE program díja: 
2 nap + 1 éjszaka: 37.000.- Ft/fő + ÁFA
3 nap + 2 éjszaka: 55000.- Ft / fő + ÁFA

Tudnivalók

A program ára 100-120 kg-os önköltségesen vásárolt és feldolgozott disznóval együtt + 141.600 Ft (120.000.- Ft+ÁFA) / csoport. Ebben az árban a vendégek számára elcsomagolunk egy teljes feldolgozott disznóból készült árut.

Figyelem! Itt is tájékoztatunk, hogy disznóvágás programjaink során minden vonatkozó jogszabályi előírást betartunk, melyről a programot megelőzően írásos tájékoztatót kapsz a helyszínen!

Ha a fenti programot 3 nap/2 éjszaka időtartamban szeretnéd, kérd egyedi ajánlatunkat.

Én egy szövegblokk vagyok. Kattints a szerkesztés gombra a szöveg megváltoztatásához. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.