Skip to main content

Friss spárga egész évben

A spárgát már az ókorban is ismerték, gyógyszerként használták.
rendkívül sok nyomelemet és vitamint tartalmaz. A legfontosabbak: kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vitaminok közül az A, B1, B2, és a C-vitamin. Jótékony hatással van a szívre, májra, vesére, hasnyálmirigyre, tüdőre, valamint tisztítja a bőrt. A zöldségek királynőjének mondják az Alföldön. A spárga szezonja nagyon rövid, csupán másfél hónapig lehet igazán ízletes friss spárgát találni. Erre jelent kiváló megoldást OMÉK különdíjas spárga készítményünk. Bármilyen étel elkészítésére alkalmas pontosan úgy, ahogyan azt a friss spárgából készítenénk.

A Homokhátság csodája

A homoki fehér spárga a Homokhátságon érzi igazán jól magát. belőle készített termékeinket saját földön, bio környezetben termelt  spárgából állítjuk elő, gyakorlatilag 24 órán belül feldolgozva a frissen érett terményt. A tartósítási eljárás a mi titkunk, de a minőséget OMÉK különdíj  is tanúsítja.

Az előállított – a friss spárgával azonos felhasználhatóságot biztosító – terméket falusi vendégasztalunkról megvásárolhatod egész évben.

Felhasználási javaslatok

Levesek, saláták készítéséhez öblíts és csurgasd le a spárgát ízlésednek megfelelően. Rántott spárga esetében a leöblítés után tűzd össze két helyen kb. 3-4 db-ot egymás mellé fogvájóval, így olyan lesz mint a hússzelet. Javaslat: panírozás és sütés után húzd ki a fogvájót a spárgából. Rakott spárga esetében ( és minden ételnél) ügyelni kell arra, hogy a lassabban készülő nyers hozzávalókat – pl. a darált húst – pároljuk meg előtte, hiszen a spárga szinte teljesen készen van.

Bevált spárga receptjeinkért kattints receptgyűjteményünkbe

Spárga őrleményünk

Annak érdekében, hogy a spárga kimagaslóan értékes összetevőit koncentrált formában őrizzük meg és kínáljuk, legújabb termékként homoki fehér spárga őrleményt is kínálunk falusi vendégasztalunkról.

Ez a kincs egy kis dobozba zárva őrzi meg több kiló spárga vitamin és nyomelem összetevőit, így rendszeres fogyasztása ennek a csodás élelmiszernek az élettani és egészségre gyakorolt hatásait felerősítve juttatja a fogyasztó szervezetébe.