Skip to main content

A Gazda

Gedeon Zsolt vagyok, a Gedeon Tanya Panzió tulajdonosa. Édesapán örökén, az ő sajnálatos korai halálával, a felnőttkor küszöbén szakadt nyakamba a Gazda szerepe. A nagybetűs “Gazdaságot ” az idős Bakos bácsitól tanultam. Nagy vesztesége a Pusztának hogy ezek az idős emberek már nem élnek. A “tanya-tudományt” tanult szakmámmal – a népműveléssel – vegyítem, igyekszem megőrizni és terjeszteni ennek a szép és nehéz életmódnak a csínját-bínját látogatóink között is. A gazdálkodás kézzelfogható tudománya mellé oxfordi menedzser diplomát is szereztem, hogy a falusi vendéglátásban is azt a minőségi színvonalat tudjuk képviselni, ami igazán boldoggá tesz minket.

A Gazdasszony

Édesanyám – mindenki “Évikéje” avagy “Évi Néni” – szintén népművelő és első időkben el sem tudta volna képzelni, hogy a fővárosi népművelő státuszt a vidéki Gazdasszony szerepkörrel váltsa fel. Neki köszönhetjük, hogy a nehéz idők ellenére is boldog gyerekkorunk volt és fontos útravalót kaptunk egész életünkre: a tökéletesre való törekvés szándékát. Mai napig meg sem áll, sürög-forog vendégeink körül, süt és főz, állatokat etet, újabb és újabb OMÉK-díjas termékekkel bővíti tanyasi vendégasztalunkat, besegít a disznóvágásoknál és fejlesztési ötleteken töri a fejét.

Nagy csálád, kedves munkatársak

Immár több évtizedes múltra visszatekintő tanyasi létünk során mindíg álltak mellettünk családtagok, jó barátok és kedves munkatársak terveink megvalósításában. A tanyasi lét – bár sok esetben magányosnak tűnik – megkívánja a szorgalmas és elhivatott emberek együttműködését, egy ekkora gazdaságot – mint a mienk – csak szorgalmas és tettre kész emberek együttműködésével  lehet fenntartani és fejleszteni. Hálás köszönet mindenkinek, akik nap mint nap segítik munkánkat, sokukra vendégeink is éppoly családtagként tekintetnek, mint ránk.

Két- és négylábú barátaink

Egy tanya nem tanya állatok nélkül. Lovas turisztikai helyszínként természetes, hogy vendégeink a szikes tómederben legelésző ménes látványára érkeznek hozzánk. Ridegtartással neveljük őshonos állatainkat: szürkemarha gulyánkat és racka juhainkat. A hozzán látogató gyermekek nagy kedvencei az erdőn-mezőn szabadon vándorló nyulacskáink, aki enni mindíg hazatérnek. Sok malackát nevelünk, mangalicát és hús-sertést is, a friss tanyasi tojás pedig egyenesen tyúkjaink alől kerül a vendégasztalra . Nálunk mindíg találhat a látogató simogatni való kisállatot, kutyáink pedig munkatársaink a gazdálkodásban.