Skip to main content

Egészséges tradíció

Mindazoknak akik valaha is nálunk jártak, – és persze azoknak is akik még nem találtak meg bennünket – szeretnénk egy kis segítséget nyújtani abban, hogy felidézhessék a kunsági konyha ízeit.

A tájegység tradícionális konyhája a keményen dolgozó, egészségesen élő parasztemberek igényeit tükrözi. Ételei magas tápértékűek, fűszerei és az ételek elkészítési módja mindenben a vidék adottságaihoz alkalmazkodnak. A klasszikus pusztai ételek legtöbbje a szabadban készül: bográcsos vagy kemencés egytálétel.

Hungarikumok az asztalon

Külföldi vendégeink mindig örömmel tapasztalják, hogy az eléjük tálalt falatok jellegzetes, magyaros ízekben gazdagok. Ezek az ételek mai modern kifejezéssel élve” gasztronómiai hungarikumokkal” gazdagon ellátott összetevőket tartalmaznak. A vidék konyhája valójában már évszázadok óta használja mindezeket. A kalocsai fűszerpaprika, a nemes magyar borok, a szürkemarha és a mangalica sertés húsa, mind mind olyan gasztronómiai csoda, amelyet más országok konyhája csak mint külhoni ritkaságot tart számon.

Évi Néni receptjei

Kérjük fogadjátok szeretettel az édesanyám féltve őrzött titkait: a receptjeit, melyeket mostantól rendszeresen megosztunk híreink között és itt az oldalon.

Receptjeink közé nem válogattunk egy szabad tűzön készült ételt sem, mert otthoni körülmények között ritkán áll rendelkezésre szabad lánggal lobogó pásztortűz, bogrács, és a pusztai étkek sok más hozzávalója. Az igazi bográcsgulyáshoz bizony tényleg kell a bogrács, és a valódi, ropogós, kemencés malacsült is csak egy kemencéből kerülhet elő. A közölt receptek mind olyanok, amelyek az otthoni konyha lehetőségeihez igazodnak.