DIGITAL CAMERA

Legendás betyárok földjén

A buszos kirándulások népszerűek. Egyre több csoport járja az országot, ismerkedik a vidék hangulatával. Utazás közben álljatok meg néhány órára a Gedeon Tanyán, éljétek át a betyárélet hangulát.

Budapesti, Balatoni szállodai csoportoknak is ajánljuk ezt a programot!

Legendás betyárok földjén – buszos kirándulás csoportoknak

3-4 órás, vagy 1 napos program, ebéddel, szállás nélkül.

Ismerd meg a programot!

Szerencsepatkó

A program

A Gedeon Tanyára érkezéskor helyi tradíciókhoz igazodó fogadással (házi mézes barackpálinka, lilahagymás zsíros kenyér) köszöntjük a vendégeket. Az udvaron szabadtűzön rotyogó gulyás kóstolása után lovas fogattal indulunk kocsikázásra. A kocsikázást ebéd követi.

Ebéd utáni két népi játék következik. A vendégek patkóhajító és diógurító versenyen mérhetik össze tudásukat díjakért, érmekért. A játékot követően fakultatív programként lovas betyár mutat be néhány lovas kunsztot (pl. lófektetés, ostor pattogtatás, stb…)

Beszélgetünk helyi betyár legendákról, közben az ősi népi hangszer, a tárogató hangja is megszólal a pusztában. Egy kis történelmet, kis kultúrát is lopunk a programba. A vállalkozó szellemű vendégek lóra ülhetnek (melyről kedves emlékű fényképek készülhetnek).

A programot szerencsepatkó kereséssel (a pusztában elrejtett, masnival átkötött szerencsepatkó környékén italokat is lelhetnek a játék résztvevői), és csalikancsós borversennyel zárjuk, melynek győztese ajándékba kapja a csalikancsót.

A játékból kimaradók megtekinthetik az ökofarmunkat és simogatható, etethető állatainkat (kiscsikó, kisboci, rackabirkák, nyuszik stb…)

Puszta ötös

Érdekességek, fakultatív programok

A magyar puszta jellegzetes hangjai közé tartozik a karikás ostor pattogása, amely terelőeszköz és fegyver is egyben. Pattogtatása technikát igényel. A csattanás pillanatában a bojt átlépi a hangsebességet és egy mini hangrobbanást hallunk. A csikósokra jellemző másik szerszám a patrac, melyre csak egy bizonyos taktikával lehet felszállni, ugyanis nincs rajta heveder, ami rögzítené a lóhoz. A csikós életének legfontosabb társa a lova. Az egész napos munkához könnyen kontrollálható, fordulékony és kitartó állatra van szükség, melynek gazdája számos trükköt megtanít neki az évek során. Programunk során megismerheted az ostor csattogtatás és lófektetés technikáját.

A fenti program kiegészíthető a közelben lévő (6 km) bugaci lovas programmal- az érkezés idejétől függően- a fogadás előtt, vagy a fenti program után. Ár 11.900.-Ft / fő étkezéssel és saját programokkal.

Gyakori kérés, hogy saját lovas fogattal vigyük a Kiskunsági Nemzeti Parkon keresztül a kisebb csoportokat a lovas program helyszínére. A fogatozás ára: 8.000.- Ft / óra/ fogat (A fogat 8-10 fős). Ebben az esetben a program szinte az egész napot igénybe veszi. A bugacpusztai lovas programra kérjen egyedi ajánlatot a helyszíni szervezőtől.

Mi kerül az asztalra?

DIGITAL CAMERA

Ebéd mintamenü

Hideg előétel (spárgasaláta, mangalics kolbász, sajt stb..), Szürke marhagulyás (saját szürke marhából) házi csipetkével. Hátszegi túrós palacsinta, Korlátlan borfogyasztás, ásványvíz, kávé.

Fakultatív programként az ebéd mellé cigányzene rendelhető, melyre igény esetén kérd egyedi ajánlatunkat.

Terített asztalunk

Választható kiegészítők az étkezéshez

A hideg előétel helyett választható: filézett grill csirkecomb, rablóhús vegyes körítéssel, vagy desszertként kemencés házi almás rétes.

Árak és tudnivalók

Program buszos csoportoknak

Ft11.900

/fő

Étkezés

Helyi programok.

Fakultatív programok egyedi ajánlat alapján.


Megrendelem!

Tudnivalók

A program időtartama 3-4 óra. Kezdődhet dél körül vagy akár délután 18:00 óra körül is. Megrendelhető akár a kezdés előtt 24 órával is! Naponta csak egy ilyen programra fogadunk megrendelést. A programot szállodai csoportoknak is ajánljuk.

DSC_0043

Küld el megrendelésed!

Köszönjük, hogy érdeklődsz programjaink iránt!

Ha most elküldöd jelentkezésed, akkor hamarosan keresünk, hogy egyeztessük a részleteket és véglegesítsük a foglalást!

Jelentkezési lap

Ha a megrendelés előtt pontosítani szeretnéd a programot, kérdésed, vagy egyedi kérésed lenne, keress minket telefonon: +36-30-349-77-55 (értékesítés) +36-76-722-800 (recepció)

Bármikor írhatsz nekünk és néhány órán belül válaszolunk kérdéseidre: info@gedeonfarm.com