Facebook
Pinterest
Flickr
Blogger
Twitter
@Gedeontanya Tweetjei

{NEWSTITLE}

Tanyasi disznóvágás (szállás nélkül, egynapos program)

Egyéni céges, baráti, családi programként kiváló lehetőség

Lassuljon le egy hétvégére!

A XXI. század a rohanásról, stresszről, a kapkodva bekapott falatokról, a minőségi szabadidő eltöltésének hiányáról szól.

Ezért egyre többen vágynak arra, hogy a nyüzsgő városi életvitelt nyugodt, békés, vidéki környezetben pihenhessék ki és egy lassabb tempót vegyenek fel, ha csak pár napra is. Ha Önnek is ez a szíve vágya, bármikor könnyen megvalósíthatja: látogasson el a Gedeon Tanya Panzióba és vegye fel Bugacpuszta andalító ritmusát!

Lovagoljon a természetben, vegyen részt egy igazi, hamisítatlan disznóvágáson, járja be a környéket és ismerje meg az őshonos állatokat! Csináljon bármit, amihez kedve van, a lényeg, hogy adja meg mindennek a módját és élvezze ki a rendelkezésre álló időt.

Igaz ez az evésre is. Gondoljon csak bele, mikor evett egy igazán jót, mikor ült le az asztalhoz, hogy csak az ételek élvezetére koncentrálhasson? Cserélje le a gyorséttermek kínálatát slow food-ra és kóstolja meg helyi vendégasztalunk házi alapanyagokból készített autentikus gasztronómiai fogásait!

Foglaljon szállást, és pihenjen nálunk, garantáljuk, hogy Bugacpusztán mindenre jut ideje!

Időpont egyeztetés szükséges, mivel csak két-három saját disznóvágást tervezünk ezen a télen.
Érkezés a Gedeon Tanyára. Fogadás mézes barackpálinka, lila hagymás mangalicazsíros kenyér.

Áldomásivás a disznóra, disznó leszúrása, majd a bontási fortélyok megismerése. Igény szerint a vendégek részt vehetnek a disznóvágási munkálatokban.
( húsdarabolás, darálás, ízesítés, töltés, és abálás,).

A vendégek fogadása után csipegető néven fatálon kóstolják meg a saját receptjeink alapján készült disznóságokat ( disznósajt, füstölt kolbász, májas, abált szalonna, stb...). Vidám népi játékok következnek, népszerű patkóhajító és mogyorógurító verseny . A patkóhajító verseny első helyezettje kerámia emlékplakettet kap nagy derültség közepette. A visszavágó mogyorógurító verseny győztese is jutalmat kap. Ökrös fogatozás igazi magyar szürkékkel, ahogyan azt őseink tették. Mi már négy ökrös szekérrel ballagunk. Hó esetén lovas szánkózás forralt borral. Közben sült vér és friss pecsenye kerül az asztalra. Kolbászkészítő és töltő verseny 2 vagy 4 csapat részvételével. A disznótoros ebédnél ünnepélyes eredményhirdetés.

Ebéd: pihenés képen a Gedeon Tanya különlegessége következik, a szabadtűzön főzött szürkemarha gulyás házi csipetkével és tejes pite. Korlátlan borfogyasztás.

A gazdag disznótoros vacsora mintamenüje:

  • Orja leves orjatésztával vagy óriás grízgaluskával
  • Toros tál / natúr szelet, töltött káposzta, hurkák, kolbász, körítések: hagymás tört krumpli spárga saláta, kovászos uborka
  • Kemencés túrós és almás rétes


Akik nem kívánnak tevékenyen részt venni a disznó feldolgozásában, azok részére fakultatív programok sokasága áll rendelkezésre pl. lovaglás, lovaglás tanítás, kirándulások stb...

Disznósajt falatok.

A program ára: 15.000.- Ft / főminimum 15 fő létszámnál kalkulálva.Manókedvezmény!
10 éves korig 50%. A 3 évesen aluli gyerek részvétele díjtalan.

Köszönöm a bizalmukat mellyel ajánlatunkat megtisztelték.


Bugacpuszta programajánlata:

Céges tréningek, családi hétvégék, disznóvágás(önköltséges) , pusztaprogram, nyugdíjas programok: 1nap 2 nap 3 nap, osztálykirándulás, október 22-25 , tanyasi látvány disznóvágás, szilveszter, utószilveszter, puszta partik, pusztai romantika pároknak, húsvét 2012, pünkösd 2012, május 1. 2012, ballagás 2012, családi események, terep- és túralovaglás, lovaglás oktatás, távlovaglás, hagyományőrző programok.

Kérésére az Ön ízlése alapján állítunk össze bugacpusztai programot!


Baráti disznóvágás Bugac Pusztán? Igen!

Teljes nézet
A falusi vendéglátás szerves része a disznóvágás, hiszen mi sem jobb, mint a friss ételek, melyek a tradicionális magyar konyha szerint készültek, és az otthon és a család hangulatával lengik körül a pihenéssel töltött napokat.

Számos lehetőségünk van, ha családunkkal vagy barátainkkal, esetleg kollégáinkkal szeretnénk kikapcsolódni, de a szokásos programokon felül érdemes valami olyat csinálnunk, ami különleges és maradandó emlékeket ad majd. Egy disznóvágás során együtt tevékenykedhetünk meghívottjainkkal, ezek után az elkészült ételeket együtt fogyaszthatjuk el, mindez számos élményt, tartalmas beszélgetést és megismételhetetlen emlékeket tartogat magában.

Látogasson el Bugac Pusztára, és vegyen részt egy igazi falusi disznóvágáson! A pusztaprogram persze számos más lehetőséget kínál a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra! Ha kérdései adódnának szolgáltatásainkkal, esetleg a szállással kapcsolatban, akkor keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!

Érdekességek: a kolbásztöltés fűszerei

Teljes nézet
Bugacpusztai tanyánk egyik legnépszerűbb programja a disznóvágás. Ehhez természetesen hozzátartozik a kolbásztöltés művelete is, ami egy nem gyakorlott kéznek nem feltétlenül egyszerű feladat. A következőkben ehhez nyújtunk egy kis elméleti segítséget.

A kolbász alapvetően húsból, szalonnából, és fűszerekből áll. Nagyon fontos a megfelelő fűszerezés, hiszen az sem jó, ha ízetlen lesz a végeredmény, vagy ha valamelyik fűszer íze túlságosan dominál. Az alapfűszerek, amelyek mindenképpen kellenek: só, piros paprika, fekete bors, fokhagyma és köménymag. Ízlés szerint tehetünk bele akár csípős piros paprikát is, illetve a fekete bors őrlési finomságával is lehet kísérletezni. Ezen kívül van, aki tesz bele szerecsendiót és szegfűborsot is.

Ha alaposan összekevertük a hozzávalókat és beállítottuk a fűszerezést, jöhet a töltés. Miután a kolbásztöltőre rátettük a jól kimosott belet, figyelni kell, hogy töltés közben ne kerüljön bele levegő. Ha kész, kezdődhet a füstölés!

Bátran válassza tanyasi programjaink közül Ön is a disznóvágást, mindenben szívesen segítünk majd! Várjuk Bugacpusztán egy felejthetetlen vidéki napra!

Főmenü

Gedeon tanya program ajánlatok

Véletlenszerű galéria

Ötlettár

Időjárás

Keresés Gedeon Tanya Panzió Bugacpuszta

Véletlenszerű Képek

Ügyfélszolgálat: 9-19 óra - Kérje egyéni ajánlatunkat! Értékesítés: 06 30 349 77 55 Recepció: 06 76 722 800
Gedeon Tanya Panzió H-6078 Jakabszállás II. kerület 150.

Gedeon Tanya Az év legjobb Honlapja verseny résztvevje
tanya.lap.hu | Bugac | Vidék íze