Facebook
Pinterest
Flickr
Blogger
Twitter
@Gedeontanya Tweetjei

{NEWSTITLE}

A legendás betyárok földjén buszos csoportoknak Bugacpusztán

Egy nap a legendás betyárok földjén, egy új ízű csoportos pusztaprogramÉrkezés a Gedeon Tanyára. Helyi tradíciókhoz igazodó fogadás (házi mézes barackpálinka, "részeg pogácsa"). Az udvaron szabadtűzön rotyogó gulyás kóstolása után ökrös fogatozás mint ahogyan azt őseink tették négyökrös szekérrel, úgy mint ahogy azt Petőfi megírta, természetesen a legendás magyar szürkékkel.

Közkedvelt mintamenü:

  • hideg előétel (spárgasaláta, mangalica kolbász, sajt, stb)
  • saját szürke marhából készült gulyás házi csipetkével
  • hátszegi túrós palacsinta
  • korlátlan borfogyasztás, ásványvíz, kávé


Közben szól a híres magyar édes bús cigányzene.

Igényelhető a hideg előétel helyett például:

  • filézett grill csirkecomb
  • rablóhús vegyes körítéssel, vagy
  • desszertként kemencés házi almás rétes.


Ebéd utáni kedvcsinálóként két népi játék következik díjakért, érmekért, a nagy sikerű patkóhajító és diógurító verseny.

Lovas betyár néhány lovas kunsztot mutat be pl. lófektetés, ostor pattogtatás, stb...
Beszélgetés a helyi betyár legendákról közben az ősi népi hangszer, a tárogató hangja is szól a pusztában. Egy kis történelmet, kis kultúrát is lopunk a programba. Lóra ülési lehetőség. (Kedves emlékű fényképek készülhetnek).

Szerencsepatkó keresés a pusztában, a masnival átkötött szerencsepatkó környékén italokat is lelhetnek a játék résztvevői. Csalikancsós borverseny, melynek győztese ajándékba kapja a csalikancsót. Kiváló lehetőség továbbá az állatok etetése, lóra ülés, ijjászat.

Majd megtekinthetik az ökoszociális farmunkat és simogatható, etethető állatainkat. (kiscsikó, kisboci, rackabirkák, nyuszik stb)

A program ára: 8.750.- Ft/fő -től, a menü függvényében.

A program időtartama kb. 3-4 óra. Megrendelhető akár a program kezdete előtt 24 órával. Balatoni, illetve szállodai csoportok részére a fenti program praktikusan kezdődhet akár este 18 óra körül.

A családias jelleg megőrzése érdekében a fenti programra naponta csak egy megrendelést fogadunk, így nincs tömeg, addig maradnak vendégeink, ameddig a jókedvük tart.


A fenti program kiegészíthető a közelben lévő (6 km) bugaci lovas programmal- az érkezés idejétől függően- a fogadás előtt, vagy a fenti program után.

Ára a lovas programmal együtt 12.875.-Ft / fő

Gyakori kérés, hogy saját lovas fogattal vigyük a Kiskunsági Nemzeti Parkon keresztül a kisebb csoportokat a lovas program helyszínére.

A fogatozás ára: 8.000.- Ft / óra/ fogat(A fogat 8-10 fős)
Ebben az esetben a program szinte az egész napot igénybe veszi.

Érdekességek a hétvégi lovasprogramhoz: Kik a csikósok?

Bugacpusztán található magánszállásunk lovasprogramjában nagy szerepet kapnak a legendás csikósok.

A magyar puszta jellegzetes hangjai közé tartozik a karikás ostor pattogása, amely terelőeszköz és fegyver is egyben. Pattogtatása technikát igényel. A csattanás pillanatában a bojt átlépi a hangsebességet és egy mini hangrobbanást hallunk. A csikósokra jellemző másik szerszám a patrac, melyre csak egy bizonyos taktikával lehet felszállni, ugyanis nincs rajta heveder, ami ?rögzítené? a lóhoz. A csikós életének legfontosabb társa a lova. Az egész napos munkához könnyen kontrollálható, fordulékony és kitartó állatra van szükség, melynek gazdája számos ?trükköt? megtanít neki az évek során.

Lovasprogramok és lovasbemutatók jellegzetes része a ló lefektetése, illetve ültetése. A fektetést régen a pusztaságban könnyen észre vehető ló ?eltüntetésére? használták, ma már inkább csak látványelem. A legnépszerűbb mindig a puszta ötös bemutatása, melynek során öt (vagy több) összefogott lovat vágtában hajt a csikós, a két hátsó állat hátán állva.

Pihenje ki nálunk a hétköznapok fáradalmait! Szeretettel várjuk vendégeinket lovasprogramokkal, lovaglás oktatással és túralovaglással!Manókedvezmény! 10 éves korig 50%. A 3 évesen aluli gyerek részvétele díjtalan.


Köszönöm a bizalmukat mellyel ajánlatunkat megtisztelték.


Bugacpuszta programajánlata:

Céges tréningek, családi hétvégék, disznóvágás(önköltséges) , pusztaprogram, nyugdíjas programok: 1nap 2 nap 3 nap, osztálykirándulás, október 22-25 , tanyasi látvány disznóvágás, szilveszter, utószilveszter, puszta partik, pusztai romantika pároknak, húsvét 2012, pünkösd 2012, május 1. 2012, ballagás 2012, családi események, terep- és túralovaglás, lovaglás oktatás, távlovaglás, hagyományőrző programok.

Kérésére az Ön ízlése alapján állítunk össze bugacpusztai programot!
Főmenü

Gedeon tanya program ajánlatok

Véletlenszerű galéria

Ötlettár

Időjárás

Keresés Gedeon Tanya Panzió Bugacpuszta

Véletlenszerű Képek

Ügyfélszolgálat: 9-19 óra - Kérje egyéni ajánlatunkat! Értékesítés: 06 30 349 77 55 Recepció: 06 76 722 800
Gedeon Tanya Panzió H-6078 Jakabszállás II. kerület 150.

Gedeon Tanya Az év legjobb Honlapja verseny résztvevje
tanya.lap.hu | Bugac | Vidék íze