Facebook
Pinterest
Flickr
Blogger
Twitter
@Gedeontanya Tweetjei

Programjaink

Programjaink

Nem csupán Európában, hanem mindenütt a világban a fáradt városi embereknek a rövid szabadságuk ideje alatt kell, hogy regenerálódjanak, feltöltődjenek energiával, hogy újult erővel kezdhessenek biztos sikerű munkába. Ehhez nyugalomra, pihenésre, családias hangulatra és legfőképp magára a természetre van szükségük.
Ezt kínálja Budapesttől 120 km-re, Bugac-pusztán a Kiskunsági Nemzeti Park tőszomszédságában, háborítatlan természeti környezetben, 32 hektáros birtokon egy önálló vendégház, melyet családommal üzemeltetek.

A hozzánk látogató vendégek aktív pihenésük alatt egy szűk keresztmetszetet kapnak igényük szerint a magyar kultúrából. 25-50 km-es körzetben változatos emlékek találhatók. Például európai hírű börtönmúzeum, a legnagyobb magyar költő, Petőfi Sándor szülőháza, egyedülálló városháza Kiskunfélegyházán..., emellett dús koncentrátumú termálvíz Kiskunmajsán, bugaci ménes, pásztormúzeum, szürkegulya, ősborókás, Ópusztaszeri Emlékpark, Kecskeméten a Kodály Intézet, Orgonakoncert Szegeden, Hajóson a pincefalu jó magyar borokkal, vagy csak egyszerűen egy piaci nézelődés.

Kérem tekintse meg programjainkat, válasszon magának és családjának az általunk kínált lehetőségekből!
Mi mindenkor szeretettel fogjuk várni!Gedeon Zsolt

Miért érdemes Bugacpusztára látogatni?

Bugacpuszta igazán kellemes színtere egy hétvégi kikapcsolódásnak, ám különleges alkalmak ünneplésére is kiváló helyszín! Bugacpuszta egy lovas eredettel rendelkező település, melyet családi nyaralások, csapatépítő tréningek és romantikus utak keretében is sokan látogatnak. De mit is tudunk erről a településről?

Bugac neve a tizennegyedik században jelent meg először egy oklevélben, a tatárjárás után ide települt kunok alapították. Sok Árpád kori felfedezés fűződik a település nevéhez, egy bazilikát és egy monostort is ennek a kornak köszönhetünk. Ezek között a leletek között kivételes jelentőségű leleteket is feltártak, például egy különleges 1180 és 1190 közötti keletkezésű ereklyetartót, melynek eredetéről megoszlik a vélemény, a legvalószínűbb, hogy Szent Péter ereklyéjét őrizte: értéke minden bizonnyal felbecsülhetetlen. Bugac 1950-ben elszakadt Kecskeméttől, és ekkor vált önálló településsé, 1989-ben pedig Bugactól szakadt el Bugacpusztaháza, azóta tekintjük külön településeknek.

Ha szeretne egy olyan elbűvölő helyen kikapcsolódni, mint Bugacpuszta, válassza vidéki szállásunkat, és szemezgessen programjaink közül!


A Gedeon tanya-panzió épületeiA tanyán két épületben fogadjuk vendégeinket. Az Öreg Ház, amely egy tradicionális alföldi tanya, 3 kétágyas szobával, konyhával, étkezővel, fürdőszobával, muzeális bútorokkal. Praktikusan használható apartmanként nagyobb családnak, baráti társaságnak.
Az Új Házban 5 kétágyas szoba saját fürdőszobával, valamint 2 kétágyas szoba közös fürdőszobával várja a vendégeket. Az épületben 30 személyes étkező és 60 személyes borospince is található, amely összejövetelek megrendezésére is alkalmas, sajátos, tájba illő megjelenéssel, igényes belső kialakítással, kellemes kiszolgálással a Puszta közepén. Vendégházunkban az alapszolgáltatásokon túl lovaglási lehetőség, sétakocsikázás, cigányzenés estek, gulyásfőzés (szabadtűzön) szolgálja a vendégeket.Ellátás, gasztronómiai programok
A Gedeon tanya konyhája évtizedek óta tudatosan a tradicionális pusztai alapokra épül. Minden ételünk, a reggelitől az estebédig olyan hozzávalókból készül, amelyek mindig is részei voltak a vidék gasztronómiai csodáinak. Ilyen csodák egyike a szabad tűzön főzött gulyás kézzel készített csipetkével, eredeti Magyar Szürke húsából, vagy a kemencés almás és túrós rétes. Ezektől az ételektől váltak igazán legendássá a Puszta ízei.

A Gedeon tanya nem csak "kirakat" tanya: Összhangban a természettel és a Kiskunsági Nemzeti Park génállomány programjaival, magunk is gazdálkodunk. Zöldségeink a konyhára biokertünkből kerülnek, a húsféleségek többsége saját előállítású.
[justify]Ha diétázni szeretne, az mifelénk említenie kell! A pusztai ételek, - különösen a húsételek- nagy része a keményen dolgozó emberek napi szükségleteit tükrözi. Természetesen lehetőség van könnyebb ételek fogyasztására, de hagyományos ételeink nagy része továbbra is a táj igényeit tükrözi.

Hazánkbéli és külföldi vendégeink nem egyszer csodálkoztak már rá a saját, reggelijüktől roskadozó asztalukra. Sokszor hallottuk, hogy mindezt lehetetlen egyszerre elfogyasztani. Aztán jött egy lovaglással ökörfogat-hajtással, túrázással töltött nap és bizony jó étvággyal fogyott az ebéd és a vacsora is. A cél mindenkor, hogy vendégeink testben és lélekben egyaránt megerősödve távozhassanak tőlünk. Bográcsos, kemencés egytálételeink kiadósan megfelelnek akár egy egész nyeregben töltött nap szükségleteinek is! Talán ennek köszönhető, hogy amióta az első tál étel elkészült a Gedeon tanyán, asztalaink mellől még nem állt fel vendég éhesen.

Paraszt reggelik, gulyás ebédek, pásztortűz melletti remek vacsorák vitték - és reményeink szerint viszik - messze földre a tájegység konyhájának jó hírét.


Programajánlatok

Bár talán nem nekünk kellene elmondani, de a Gedeon tanya diplomás, professzionális szervező és programtervező szakemberekkel rendelkezik, akik az elmúlt évtizedek során alapos gyakorlatra tettek szert. A vendéglátásban ugyan ritkán hangzik el, de tény, a vendég a megrendelt program szolgáltatás minden egyes percében joggal várhatja el, hogy ne legyen holtidő, ne legyenek szervezési hiányosságok és események nélküli, kapkodással vagy várakozásokkal töltött órák. Új ízű, csoportos pusztaprogramjaink elsősorban ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével alakultak ki. Kérjük tekintse meg komplex program ajánlatainkat!


Általános programjaink:

puszta program buszos csoportoknak
gény szerinti lovas programok, folklór műsorok, népi játékok
patkóhajítás, és diógurító verseny
túralovaglás
diák lovas tábor (3-5 napos) télen-nyáron
1-3 napos diák programok
helybeli betyárok rablóútvonalait követő 1-6 napos lovas csillagtúrák
gyertyafényes, cigányzenés vacsorák, rendezvények
esküvők, bankettek, üzleti vacsorák
szalmapörköléses falusi disznóölés
népi hagyományokra épülő, vidám karácsonyi, szilveszteri, húsvéti programok.


Érkezéskor a teljes tartózkodás idejére érdekes, értékes kirándulási lehetőségeket ajánlunk.Bugacpuszta programajánlata:

Céges tréningek, családi hétvégék, disznóvágás(önköltséges) , pusztaprogram, nyugdíjas programok: 1nap 2 nap 3 nap, osztálykirándulás, október 22-25 , tanyasi látvány disznóvágás, szilveszter, utószilveszter, puszta partik, pusztai romantika pároknak, húsvét 2012, pünkösd 2012, május 1. 2012, ballagás 2012, családi események, terep- és túralovaglás, lovaglás oktatás, távlovaglás, hagyományőrző programok.

Kérésére az Ön ízlése alapján állítunk össze bugacpusztai programot!Hozzászólások: 0 Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Főmenü

Gedeon tanya program ajánlatok

Véletlenszerű galéria

Ötlettár

Időjárás

Keresés Gedeon Tanya Panzió Bugacpuszta

Véletlenszerű Képek

Ügyfélszolgálat: 9-19 óra - Kérje egyéni ajánlatunkat! Értékesítés: 06 30 349 77 55 Recepció: 06 76 722 800
Gedeon Tanya Panzió H-6078 Jakabszállás II. kerület 150.

Gedeon Tanya Az év legjobb Honlapja verseny résztvevje
tanya.lap.hu | Bugac | Vidék íze